Založ si blog

Premiér zabudol požalovať na prezidenta, že sa zasekol v USA vo výťahu

Bulvár boys v meste – tí si nikdy nenechali nič do seba – anjmä ak sa niekto neoprávnene rozkrikoval z okna. Aj bulvár je big avenue.  snímka autor

. …čím mu big emeriken mafia dala jednoznačne na javo – na vajo – že, ojojój, ono, výťah sa môže niekedy aj zaseknúť. Ojojój, a čo keby tak zhučal v tom mrakodrape najednou dolu? Ojojój. Za čo? Ojójój – za neposlušnosť. Predpokladám, že zajtra to bude na stole – teda ako redakčnom – predpokladám – teda ako na tlačovke, ktorú urýchlene zvolajú, pretože sem – na moje veci všetci odjakživa nahlížejí ani Nostradamus do zrcadla – čo bude na Slovensku, vo svete zajtra.

Prečo si to myslím? No lebo keď sme boli v puberte – vedeli sme nielen to, ako zaseknúť suseda idúceho z roboty vo výťahu, ale aj to, ako ho – vystreliť na Mesiac, čiže zaseknúť tak, že výťah nielenže nepristal, tam , kde mal, ale letel až hore na ôsme poschodie postupne naberajúc rýchlosť, kde najednou natvrdo nadrbal strechou do plafóna strojovne, až padala omietka tam, kde sme to skryte a s pomstlivými úsmevmi pozorovali – teda do pivnice. Neviete si predstaviť, akú fantáziu má zlo, pomsta… Aké ľahké je škodiť. Samozrejme, že to musel byť sused, ktorý na nás niečo už predtým požaloval – vyziapoval z okna, alebo naháňal nás iba preto, že sme hrali futbal na trávniku a podobne. A my sme za to dostali výprask. Áno, už aj my vtedy sme boli jedna veľká slovenská mafia.   sorry Asusáto – ten čo ide na rozsudok – to nemal žalovať, márny bol dodatočne vystrašený vreskot – nárek z kabíny… Kabína – to bola vtedy vlastne latrína. Tu sa prejavili aj tvrdí chlapi, miesiželeza z Kovoslužby… Redlo im. Veď to bolo lepšie ako strašidelný zámok v lunaparku. Po italsky – Satarmo. Možno aj ako húsenková dráha – až si sa mohol pošvochtať. Občas niekomu aj cvrklo na podlahu. Fóbia z úzkych priestorov a nebodaj, že večer po tme – naučili nás to starší kamaráti zo sídliska a toto sa generačne dedilo.

No neboli sme svätí. No ale my nemôžeme za to, že na dedine nie sú výťahy… Ale na dedine bola iste zase iná forma – trebárs v podobe spikleneckého praku vo vrecku nohavíc – balistická krivka – smer susedovie škridlice a podobne… Jak ľahká je motivácia zlom – fantázia našepkávaná „diablom“. Jak ľahké je na tomto svete niekomu uškodiť – to je až neuveriteľné. Buďme dobrí, lepší.

Umlčali Arabov. Ale z Múru nárekov sa včera vyvalil mohutný balvan. . .

24.07.2018

… a to s obrovským rachotom. Som všímavý na znamenia. Raz som verejne povedal – že ak nemôžem robiť žurnalistiku práve ja – ak musím verejne mlčať, potom nech kričia za mňa tieto balvany. Bolo to pre to, že pred 12timi rokmi, zrušil župan župné noviny – hneď po slávnostne vyhraných voľbách – ani kockatohlavý krutohlav neznášajúc kultúru [...]

Farár Kuffa a horolezec Fiala – duchovné veci súvisia, lenže treba mať videnie

22.07.2018

Chcel by som vám sprístupniť túto zvláštnosť, ktorú som si povšimol za posledné dni na Slovensku. Najskôr vyšla táto pikantná anekdota o farárovi Kuffovi, ktorú zažil. Veľmi ma prekvapilo, ako prebral toto publikum v kostole – s týmto! Vraj ho obťažovala v aute mladá prostitútka na parkovisku. Ale povedal som si – čistému je všetko čisté – nič za [...]

Vyhlasujem nový žáner starého tmárstva, presnejšie nového vinárstva

30.05.2018

Prisvojujem si autorstvo – nový žáner v novinárstve ako jej obohatenie. Všimol som si, že starí vinári, presnejšie noví novinári píšuci do internetových periodík – digitálnych – nikdy nepoužívajú a ani nepoužili na záver svojho článku žiaden link na nejakú pesničku, ktorú takýto ich článok evokuje. Robím to len ja. Neviem prečo to takto nerobia. [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

bignewspaper

Neplašte svetu škovránky v cukrovej vate nad obzorom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 96
Celková čítanosť: 280982x
Priemerná čítanosť článkov: 2927x

Autor blogu

Kategórie