Založ si blog

Naháňali obyčajného človeka. . . : )

Naháňali obyčajného človeka. Farizeji, koryfeji, mocibažníci. Naháňali a štvali ho doma, na ulici v parku. Až sa na ostatok pozastavil. I povšimnúc si vlastného tieňa zistil, že sa celý život iba chveje o svoj biedny život. Teda nežije. Nuž, neostávalo iné, než obliecť tepláky a trénovať.
A len čo vbehol zo sídliska do lesa, začul, ako vietor rovno do ksichtu mu zrehlil sa. A navôkol i zvláštne inotaje, úplne, ako keď sa človek štyridsať dní málo naje. a kričí pravdu. Tak preskočil potok  – ŽBLNK. Desné, ale v podstate aj pomerne presné – ako keď ťa prenasleduje podvodnícky smradliak – presnejšie skunk. A tam trochu ďalej, už medzi kriakmi, zaviala ho taká fujavica. Evidentne, ako keď ťa úžerník tu z peňazí len cicá. A v daždi vŕbových prútov ho po hrbe voľačo šľahlo – celkom, ako keď ťa z tohoto tu všetkého už naplo, nahlo. Pravda, i v zákrute na slnku sa objavilo roztopené BLATO V MELUZÍNACH, ACH. Ako keď militantní filantropi zrušia zbrojný priemysel, prácu, no vzápätí treba ísť do NATO V LIMUZÍNACH, BACH.
Na kopci sa trochu postáva, a prišiel tu na iné myšlienky. Takmer, ako keď ti ostáva nie ani tak sláva, Bratislava, ale len holé lúky, pasienky. I v kôre stromu zjastril také vysušené kukly, dafnie – no prosto, EUnárod po vstupe to do únie. A lizol si aj trochu snehu – doping, brrr, áno, sľúbili sme si lásku, nehu, no v poniektorých továrňach vládne len tupý mobbing. Grrrrrrrrr. Potom sa rozbehol dolu poľom, kde diviaky fárajú a nocou riadili, ako keď protežovaní tárajú, že sami sa tu pre-sadili. Šprintoval aj tieňom stromových alejí, ozaj, takmer, ako keď v lufte obdržíš dva–tri bosorácke údery frazeologickými zrastami začínajúcimi časticou bodaj. Naostatok sa zakvačil na takom chatrnom konári, presne, ako keď ťa celý život manipulujú dajakí luhári. A keď ho naháňali roľníci a robotníci pri lune, že oziminy pošliape, v najbližšej zmizol on borovici, korune (bo na zemi nič nechápe). A zdola naň nakričali rozmanité apropo-tézy, už. Hľa, kam ho len zavrátili v zmysle antropogenézy? Čuš! 

Umlčali Arabov. Ale z Múru nárekov sa včera vyvalil mohutný balvan. . .

24.07.2018

… a to s obrovským rachotom. Som všímavý na znamenia. Raz som verejne povedal – že ak nemôžem robiť žurnalistiku práve ja – ak musím verejne mlčať, potom nech kričia za mňa tieto balvany. Bolo to pre to, že pred 12timi rokmi, zrušil župan župné noviny – hneď po slávnostne vyhraných voľbách – ani kockatohlavý krutohlav neznášajúc kultúru [...]

Farár Kuffa a horolezec Fiala – duchovné veci súvisia, lenže treba mať videnie

22.07.2018

Chcel by som vám sprístupniť túto zvláštnosť, ktorú som si povšimol za posledné dni na Slovensku. Najskôr vyšla táto pikantná anekdota o farárovi Kuffovi, ktorú zažil. Veľmi ma prekvapilo, ako prebral toto publikum v kostole – s týmto! Vraj ho obťažovala v aute mladá prostitútka na parkovisku. Ale povedal som si – čistému je všetko čisté – nič za [...]

Vyhlasujem nový žáner starého tmárstva, presnejšie nového vinárstva

30.05.2018

Prisvojujem si autorstvo – nový žáner v novinárstve ako jej obohatenie. Všimol som si, že starí vinári, presnejšie noví novinári píšuci do internetových periodík – digitálnych – nikdy nepoužívajú a ani nepoužili na záver svojho článku žiaden link na nejakú pesničku, ktorú takýto ich článok evokuje. Robím to len ja. Neviem prečo to takto nerobia. [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

bignewspaper

Neplašte svetu škovránky v cukrovej vate nad obzorom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 96
Celková čítanosť: 280263x
Priemerná čítanosť článkov: 2919x

Autor blogu

Kategórie